Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лютізька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04359593) був реорганізований і увійшов до складу Петрівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Новини Вишгородської ДПІ  ГУ ДПС у Київській області

Уряд відновив виплату допомоги на дітей

До уваги фізичних осіб-підприємців І та ІІ груп! Уряд відновив  виплату допомоги на дітей до 10 років на період з 01.11.2020 по 31.12.2020.

Особи, які отримували виплату допомоги у травні-серпні 2020 року, таку допомогу отримуватимуть і надалі.

Якщо таку допомогу ви не отримували раніше, зверніться з пакетом необхідних документів у паперовій формі до управлінь соцзахисту населення за місцем проживання до 15 грудня 2020 року:

- копіями свідоцтва про народження дітей віком до 10 років;

- довідкою з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
- копією документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
- копією рішення районної, районної у м. м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Подати відповідні скановані документи та заповнити електронну заяву можна також онлайн за посиланням https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua/  

ГУ ДПС у Київській області

Застосування РРО/ПРРО для ФОП-платників єдиного податку ІІ-ІV груп відтерміновано

      Головне управління ДПС у Київській області інформує, що в офіційному виданні «Голос України»  від 09 грудня 2020 року  №228  опубліковано Закон України від 01.12.2020 №1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення  встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

Основні  нововведення Закону :

- встановлено граничні обсяги доходів суб’єктів спрощеної системи оподаткування, які дозволяють їм  перебувати  на відповідних групах платників єдиного податку,  що визначаються  виходячи з встановлених законом розмірів  мінімальної заробітної плати (1 група – 167, 2 група 834, 3 група 1167 розмірів);

- до 01 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО/ПРРО для ФОП - платників єдиного податку ІІ-ІV груп,  обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного)  року, крім тих, які здійснюють діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування;

- виключено норми щодо застосування «кешбеку» - механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення  встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій;

- скасовано штрафні санкції за невідповідність  готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів у РРО/ПРРО;

- до 01 січня 2022 року продовжено застосування занижених розмірів фінансових санкцій за порушення СГ окремих вимог закону щодо використання РРО /ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.

ГУ ДПС у Київській області

Як обрати або перейти на спрощену систему оподаткування?

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 №308 (далі - наказ №308).

За вибором платника податків заява подається:

1) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

3) засобами електронного зв'язку в електронній формі;

4) державному реєстратору під час державної реєстрації створення юридичної особи або державної реєстрації ФОП.

Фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася їх державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для І-ІІ груп, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Новостворені  суб'єкти господарювання, які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для ІІІ групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

Суб'єкт господарювання, який утворюється в результаті реорганізації (крім перетворення) будь-якого платника податку, що має непогашені податкові зобов'язання чи податковий борг, які виникли до такої реорганізації, може бути зареєстрований як платник єдиного податку (шляхом подання не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу заяви) з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснено погашення таких податкових зобов'язань чи податкового боргу.

Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Такий суб'єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 ПКУ.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, за формою, затвердженою наказом №308.

Суб’єкт господарювання, який є платником єдиного податку, може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку,  подавши заяву не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу та за умови дотримання ним вимог, встановлених  ПКУ  для групи єдиного податку, на якій він перебуває. При цьому у платника єдиного податку ІІІ групи, який є платником ПДВ, анулюється реєстрація платника ПДВ у разі обрання ним І або ІІ групи чи ставки єдиного податку, встановленої для ІІІ групи, яка включає ПДВ до складу єдиного податку

ГУ ДПС у Київській області

Хто не платитиме єдиний внесок з 01 січня 2021?

Головне управління ДПС у Київській області звертає увагу,  що  з 01 січня 2021 року  набирає чинності Закон України від 13.05.2020 № 592-IX «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників», яким внесено зміни до Закону № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Зокрема, статтю 4 «Платники єдиного внеску» Закону №2464 доповнено частиною п’ятою та шостою, згідно з якими:

- з 01 січня 2021 року від сплати за себе єдиного внеску звільняються особи, які проводять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік як ФОП і провадження ними одного виду діяльності одночасно як ФОП, так і особою, яка провадить незалежну професійну діяльність.

- з 01 січня 2021 року   ФОП, у тому числі ФОП - які обрали спрощену систему оподаткування та   особи які провадять незалежну професійну діяльність та отримують доходи від цієї діяльності, які мають основне місце роботи, звільняються від сплати за себе ЄВ за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі не менше мінімального страхового внеску.

Такі особи можуть бути платниками ЄВ за умови самостійного визначення за місяці звітного періоду, за які роботодавцем було сплачено страховий внесок за таких осіб у розмірі менше мінімального страхового внеску, бази нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄВ, встановленої Законом № 2464. При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Крім того,  з 01 січня 2021 року звільняються від сплати за себе єдиного внеску  ФОП та особи, які проводять незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком, або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст.26 Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та отримують відповідно до закону пенсію чи соціальну допомогу.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Підписатись на телеграм-канал ДПС https://t.me/tax_gov_ua

 ГУ ДПС у Київській області

Надіслати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування можна через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що згідно  п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку І - ІІІ груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 - 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ.

З метою обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява).

До Заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік, який визначається з дотриманням вимог, встановлених главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ.

Форми Заяви та Розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування (далі – Розрахунок) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.

Зокрема, Заяву можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі .

В Електронному кабінеті створена можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

Зокрема, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету фізична особа - підприємець має можливість направити до органу ДПС разом із супровідним листом Заяву та Розрахунок за встановленою формою у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Датою подання Заяви із супровідним листом є дата реєстрації супровідного листа в органі ДПС. Протягом одного робочого дня після надсилання такого листа до органу ДПС автора електронного листа буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації. Інформацію щодо отримання та реєстрації листа в органі ДПС можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Додатково інформуємо, що наразі здійснюються заходи щодо доопрацювання програмного забезпечення в частині реалізації можливості в Електронному кабінеті створення та надсилання до відповідного органу ДПС Заяви.

ГУ ДПС у Київській області

До відома громадян!

  Вишгородський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління  ГУ ДПС у Київській області інформує громадян про можливість повернути собі частину коштів за окремими понесеними витратами, тобто відповідно до статті 166 Податкового кодексу України, скористатись правом на податкову знижку.

  Громадяни, які мають право на податкову знижку, можуть за місцем реєстрації  особисто або уповноваженою на це особою, подати Декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік до 31 грудня 2020 року (включно) засобами електронного зв»язку або ж надіслати поштою.

  Також нагадуємо, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не використає своє право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки відповідно до п.п.166.4.3 п.166.4 ст.166 Податкового кодексу України не переноситься.

   Отримати податкову знижку можуть лише ті громадяни, які офіційно отримують заробітню платню.       

    

Шановні платники податків!

     Вишгородська державна податкова інспекція (ДПІ) Головного управління ДПС у Київській області у період поширення коронавірусної хвороби COVID-19 з метою уникнення загрози розповсюдження інфекції та задля економії часу рекомендує обирати електронний формат спілкування з податковими органами.

    Сервіси Електронного кабінету дають змогу не лише подати податкові декларації (розрахунки) засобами електронного зв’язку через Електронний кабінет але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією.

  Для подання звітів в електронному вигляді потрібно:

- отримати ключ електронно-цифрового підпису в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів, а також в режимі on-line через Privat 24( посилання:https:// privat 24.privatbank.ua/p24/web/#acsk);

- зареєструватися в Електронному кабінеті, розміщеному на сайті ДПС України, за допомогою отриманого електронного ключа як користувач Електронного кабінету;

- заповнити та надіслати засобами електронного зв’язку Договір про визнання електронного документообігу;

- після отримання підтвердження про приєднання до електронного документообігу можна звітувати до контролюючого органу в електронному вигляді.

    Подача звітності платників податків в електронному вигляді має низку переваг, а саме:

- це економить час, оскільки відсутня необхідність відвідувати податкову інспекцію;

-  звіти перевіряються на наявність арифметичних та логічних помилок;

- при поданні звітності засобами електронного зв’язку з електронно-цифровим підписом, платнику надходять повідомлення про те, що звіт  вважається поданим;

- суб’єкти господарювання отримують можливість провести звірки щодо платежів та відслідковувати наявність податкового боргу.

                                            

                                               Вишгородський сектор організації роботи ГУ ДПС у Київській області

 

« повернутися до списку новин

Анкета по вивченню громадської думки про діяльність Лютізької сільської ради.

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Vlada.online - розробка офіційних сайтів органів державної влади і органів місцевого самоврядування

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *