Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лютізька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04359593) був реорганізований і увійшов до складу Петрівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

ЗАПОРУКА ЕКОНОМІЧНОГО ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ГРОМАДЯН ЦЕ ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ПРАВОВІДНОСИН

     Серед переваг легального працевлаштування – гарантовані соціальні виплати у разі настання страхового випадку: соціальна захищеність у разі хвороби,  допомога на випадок безробіття, оплачувана відпустка, гідне пенсійне забезпечення в майбутньому, а також це право на субсидію, право на використання податкової знижки у випадках, передбачених законом. Розмір соціальних виплат напряму залежить  від трудового стажу.

    Небезпека «тіньової» зайнятості та «тіньової» заробітної плати полягає у тому, що бюджет недоотримує кошти у вигляді несплачених податків та відрахувань до Пенсійного фонду, а це створює брак бюджетних коштів та призводить до скорочення економічного потенціалу держави, а також у тому, що громадяни ризикують втратити право на пенсію чи її частину, оскільки при нарахуванні пенсії враховується розмір заробітної плати, а для призначення пенсії за віком необхідно мати мінімальний страховий стаж.

    Громадянам  важливо усвідомити, що згода отримувати заробітну плату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії у подальшому. Погодившись отримувати зарплатню «в конвертах», громадяни не тільки сприяють розвитку «тіньових» схем оплати праці, а й позбавляють себе соціальної захищеності, бо пенсії та інші соціальні виплати отримують тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

   Шановні громадяни! Вирішити проблему можна лише спільними зусиллями, тому звертайтеся до Вишгородського управління ГУ ДПС у Київській області (04596)5-42-67 або (04596)22-206 та повідомляйте про проблеми, які пов’язані з застосуванням трудового законодавства!

 

Вишгородське управління ГУ ДПС у Київській області

« повернутися до списку новин

Анкета по вивченню громадської думки про діяльність Лютізької сільської ради.

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Vlada.online - розробка офіційних сайтів органів державної влади і органів місцевого самоврядування

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *