Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Лютізька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04359593) був реорганізований і увійшов до складу Петрівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Президент України підписав закон щодо створення єдиного рахунку для сплати податків

    ГУ ДПС у Київській області інформує, що Президент України підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" №559-IX, яким передбачається створення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, передбачених Податковим Кодексом. Єдиний рахунок для сплати податків буде відкрито для платників за їх згодою Державною казначейською службою України на центральному рівні.

   ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ ЩОДО СПЛАТИ ПОДАТКІВ

   Зокрема, було скасовано норму щодо встановлення фіксованої торгівельної націнки на тютюнові вироби, чим обмежувалися права суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво, імпорт та оптову торгівлю тютюновими виробами. Ухвалені зміни забезпечують створення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, передбачених Податковим Кодексом України (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також митних платежів), ЄСВ через Електронний кабінет платника податків. Відповідно до підписаного закону, такий рахунок буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.

   Єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ має запрацювати з 01.01.2021 року, до цієї дати Держказначейство має подбати про його відкриття та оприлюднення реквізитів такого рахунку.

   Також нагадуємо, що з 01.01.2021 також набере чинності інший закон щодо єдиного рахунку – Закон від 04.10.2019 р. №190-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

   Через єдиний рахунок  можна буде сплатити податок на прибуток підприємств, податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок (ЄП), єдиний соціальний внесок (ЄСВ), рентну плату, а також податковий борг за такими податками.

   Для того, щоб відкрити єдиний рахунок платник податків зможе подати заявку до Податкової служби через свій електронний кабінет. Використовувати рахунок можна буде вже на наступний день після подання заявки. Припинити використання – не раніше 1 січня наступного року. Повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку можна буде лише один раз протягом календарного року.

   Очікується, що закон має спростити сплату податкових платежів та сприятиме зменшенню кількості помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань, які платник буде мати змогу в автоматичному режимі, визначити напрямок використання сум помилково або надміру сплачених ним коштів. Для платників, які користуватимуться єдиним рахунком, обов’язок зі сплати податків та зборів вважатиметься виконаним з моменту подання ними до банку, в якому вони обслуговуються, розрахункових документів про перерахування на такий рахунок відповідних коштів.

   Крім того, ухвалені зміни сприятимуть підвищенню рівня відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

 

Вишгородське управління ГУ ДПС у Київській області

« повернутися до списку новин

Анкета по вивченню громадської думки про діяльність Лютізької сільської ради.

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування

Vlada.online - розробка офіційних сайтів органів державної влади і органів місцевого самоврядування

 


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *